Afyonkarahisar’da İşgücü Piyasası Analizi İçin Saha Çalışmaları Sürüyor

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kentin işgücü piyasasını detaylı bir şekilde incelemek üzere saha çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 3.05.2024 16:23:17 0
Afyonkarahisar’da İşgücü Piyasası Analizi İçin Saha Çalışmaları Sürüyor

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 757 işyerini ziyaret ederek kentin işgücü piyasasına yönelik kapsamlı bir rapor hazırlayacak.

2024 Yılı İşgücü Piyasası Araştırmasının saha çalışmaları 15 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 17 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. 

İşgücü piyasasında arz ve talebin etkin bir şekilde uyumlaştırılabilmesi için işgücü piyasası bilgileri büyük öneme sahip. 

Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde uygulanacak işgücü piyasası araştırmaları ile işgücü piyasasının talep yönünün fotoğrafı çekmeye çalışılmaktadır. 

Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ve İl Müdür Yardımcısı Ömer Demiralay’ın da katıldığı saha çalışmalarında işgücü piyasasının talep yönünün belirlendiği, 

işverenlerin temininde güçlük çektiği mesleklerin analizinin de yapıldığı işveren ziyaretleri Afyonkarahisar ili ve tüm ilçelerini kapsamaktadır.

Uygulanmakta olan İşyeri bilgi formu ile yapılan bu saha çalışmalarında işyeri faaliyetlerine dair temel bilgiler, yatırım planları, çalışan sayıları, açık işleri, eleman aranılan meslekle ilgili bilgiler, temininde güçlük çekilen meslekler ve güçlük çekilme nedenleri, gelecek ile ilgili istihdam beklentilerine dair veriler elde ediliyor. 

Bu verilerden elde edilen sonuçlar, ilimizin istihdam politikalarına yön verecektir.

#Afyonkarahisar #İŞKUR #İşgücüPiyasası #SahaÇalışmaları #İstihdamPolitikaları


Cumartesi 26.9 ° / 15.1 °
Pazar 24.2 ° / 12.6 °
Pazartesi 25.4 ° / 12.9 °