Olgun; “Akıllanmadılar, hâlâ milleti kandırmaya çalışıyorlar”

Olgun; “Akıllanmadılar, hâlâ milleti kandırmaya çalışıyorlar”

GÜNDEM 4.05.2024 14:04:29 0
Olgun; “Akıllanmadılar, hâlâ milleti kandırmaya çalışıyorlar”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk-Seçim İşleri ve Parlamento ile İlişkiler Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, iktidar milletvekillerinin kelime oyunlarıyla halkı kandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Olgun; “Manda üreticilerine verdikleri destek bir torba yem bile etmezken, kelime oyunlarıyla halkı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in “Üreticilerimizin her zaman ve daima yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek açıkladığı 11 milyon 7 bin 400 TL’lik desteğin bir göz boyamadan ibaret olduğunun altını çizen Milletvekili Olgun, verilen desteğin bir torba yem bile etmemesine dikkat çekti.

 

Söyledikleri her sözün, müjde diye verdikleri her projenin yakın takipçisi olduğunu ifade eden Milletvekili Olgun, Afyonkarahisarlıların kandırılmasına tahammülü olmadığını söyledi.

 

MANDA BAŞINA 400 LİRA DESTEK

 

Açıklanan destek rakamlarının toplamı verilerek halkın gözünü boyamanın ötesinde bir şey yapılmadığını belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı,  Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Bugün ilimizdeki manda sayısı ortadadır. En ucuz manda bile 75 bin liradan başlarken, Manda desteği diye açıklanan 2 milyon 683 bin 400 lira manda başına 400 liradır. En ucuz bir torba yem ise 750 liradan başlıyor. Verdikleri destek bir torba yem bile etmezken utanması gereken iktidar milletvekili bunu marifet gibi açıklayabiliyor” dedi.

 

MALAK DESTEĞİ 1 BALYA SAMAN ETMİYOR

 

Açıklanan Malak desteğinin de Manda desteklemeleri gibi hiçbir işe yaramadığını ifade eden Milletvekili Olgun; “Bugün bir balya saman fiyatı bile Malak için verilen desteğin önüne geçmiş durumda. Manda ile yavrusu Malak için böbürlenerek anlattıkları destek bir balya saman ile bir torba yem bile etmiyor. Bir de çıkıp verilen desteğin toplamını açıklayarak göz boyamaya çalışıyorlar. Bugün kadar kandırdıkları halkı hâlâ kelime oyunlarıyla kandırmaya çalışıyorlar. Buna hiçbir zaman müsaade etmeyeceğim. Halkımıza doğruları anlatmaya, yalanlarını yüzlerine çarpmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 

ÇOBANA VERİLEN DESTEK 1 AYLIK SİGORTASI BİLE DEĞİL

 

Sürü Yöneticisi adıyla verilen desteğe de değinen Milletvekili Olgun, çobanların kendisine değil çoban çalıştıranlara verilen desteğin, çalışanın bir aylık sigortasını bile karşılamadığını söyledi. 

Milletvekili Olgun; “İktidar partisinin yanlış politikaları nedeniyle ekonominin ne durumda olduğunu bilmeyen yoktur. Bugün bir çalışanın en düşük aylık sigorta prim tutarı 6 bin 900 lira iken, sigortalı çoban çalıştıranlara verilen destek yılda 5000 liradır. Aylık olarak hesaplamanıza bile gerek yok. Bu çobanın bir aylık sigortasını bile karşılamıyor. Ama kendilerini reklam yapmaya gelince dev aynasında gösteriyorlar. Kelime oyunlarıyla halkı kandırıyorlar” şeklinde konuştu.


Cumartesi 26.9 ° / 15.1 °
Pazar 24.2 ° / 12.6 °
Pazartesi 25.4 ° / 12.9 °